Uğur Soğutma Kurumsal Sitesi Şimdi İşaret Dilinde

Uğur Soğutma Kurumsal Sitesi Şimdi İşaret Dilinde

     Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinde sektöründe ilk sıralarda olan Uğur Soğutma A.Ş. kurumsal web sitesine işaret dilinde tercümesi yayınladı.

     Engelleri ortadan kaldırmak, toplumsal farkındalık oluşturmak ve en önemlisi işitme engellilerin en büyük sorunu olan iletişim için kullandıkları Türk İşaret Dili'nin (TİD) yaygınlaştırılması ve bu konudaki mağduriyetin asgari seviyeye indirilmesi amacı ile bu uygulamayı başlatan Uğur Soğutma, kurumsal web sitesini işaret dilinde tercümesini yayınlayarak sektörüne örnek olmuştur.

     Daha önceki aldığı sosyal sorumluluk çalışmalarıyla sıkça duyuran Uğur Soğutma kurumsal web sitesinin engelsiz web standartlarına yükseltilerek kullanıma sunmuştu şimdi ise web sitesinin metinlerinin işaret dilinde tercüme görüntüleri yayınladı. Türkiye’de çok az web sitede uygulanan bu uygulamada engelli bireylerin toplumda bilimsel ve sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmesi amacıyla hayata geçirdiği bu projeyi Uğur Soğutma kurumsal web sitesi www.ugur.com.tr ‘den ulaşıla bilinmektedir.

     Basında adını, yer aldığı sosyal sorumluluk çalışmalarıyla sıkça duyuran Uğur Soğutma daha önce İnsan Kaynakları ve Personel İdari İşler Departmanı çalışanları önceliğinde her departmandan en az bir çalışanının işaret dili eğitimi alarak işitme engelli çalışanlarının engellerini ortadan kaldırmış ve Türk Telekom ile gerçekleştirdiği “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” (İEK) projesinde ile işitme ve konuşma engelli vatandaşların Uğur markalı ürünler ile ilgili talep ve geri bildirimlerini 7 gün 24 saat, 444 84 87 çağrı merkezi numarasından Müşteri Hizmetleri’ne iletmesini mümkün kılan projelerde yer almıştı.

     Daha fazla insana ulaşmak için her geçen gün yeni bir çalışma gerçekleştiren Uğur Soğutma Kurumsal İletişim Departmanı yetkilisi yaptığı açıklamada; “Engelsiz web standartlarında bulunan kurumsal web sitemize işaret dili tercümesini de ekleyerek bir üst erişim sınıfına yükselttiğimiz için çok mutluyuz. Devamlı gelişmeyi ve daha fazla tüketiciye ulaşmak için bir sonraki hedefimiz Uğur Şirketler Grubu’na bağlı tüm şirketlerin kurumsal web sitelerini işaret diline tercümelerini yayınlamak.” olduğunu belirten yetkili bu kapsamdaki sosyal sorumluk projelerinin devam edeceklerini belirterek sözlerine son verdi.