Uğur Soğutma SAP Projesini Hayata Geçiriyor

Uğur Soğutma SAP Projesini Hayata Geçiriyor

     1954’den bu yana soğutma sektöründe faaliyet gösteren Uğur Soğutma A.Ş. iş süreçlerini iyileştirmek, finansal ve operasyonel verilerini daha verimli yönetebilmek için 16 Haziran 2015 yılında danışman firma Detaysoft ile başlattığı SAP S/4 HANA  360 derece Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) dönüşüm projesini 1 Ekim 2016 günü canlı kullanıma alıyor.

     Türkiye’nin en büyük ilk 100 markası arasında olan Uğur, derin dondurucu sektöründe lider konumda yer alan, 140’tan fazla ülkeye ürünlerini ihraç eden ve 400’den fazla ürün çeşidine sahip, dünyanın önde gelen içecek, dondurulmuş gıda ve dondurma markalarına perakende çözümleri sunuyor. Yurtiçinde 850’nin üzerinde satış noktası, 240′a yakın yetkili servisi bulunuyor. Detaysoft danışmanlığında bir yılı aşkın süredir geçiş süreci geçiren Uğur Soğutma 1 Ekim 2016 günü canlı kullanıma başlıyor.

     SAP Proje Sorumlusunun yaptığı açıklamada “Kurumsal kaynak planlama süreçlerini iyileştirmek, etkin takip, analiz ve planlama fonksiyonlarının yürütmek, finansal ve operasyonel verilerini daha verimli yönetebilmek adına mevcut ERP programını değiştirmeye karar verdik.  Daha kararlı iş fonksiyonları, süreç disiplini, ileri kurumsal yazılım teknolojisi, gerçekçi planlama ve tahminleme yeteneği, etkin üretim fonksiyonları ve kurumsal bilgi güvenliği konularında kazanımlar elde edebilmek için SAP’ye geçiş kararı aldık. Bu geçiş ile birlikte sipariş yönetimi, planlama, üretim, sevkiyat ve tedarik etkinliğinde ciddi bir ivme kazanacak, Kurumsal Kaynak Planlama sistemine entegre ettiği B2B, B2C, TYS, CRM, Satış Sonrası Hizmetler portalları ve kurumsal uygulamalarını da iyileştirmiş olacağız. Projemizde emeği geçen tüm çalışanlarımıza, Detaysoft firmasına ve destek ekiplerine teşekkür eder; bu kazanımların müşterilerimize, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, paydaşlarımıza ve ülkemize hayırlı ve “uğurlu” olmasını temenni ederiz.” dedi.