Su Sebilinizin Bakım ve Temizliğini İhmal Etmeyin

Su Sebilinizin Bakım ve Temizliğini İhmal Etmeyin

İki farklı su sebili modeliyle hayatı kolaylaştıran ve pratik, rahat, hijyenik bir şekilde su içmemizi sağlayan Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi Uğur Soğutma yetkilileri, su sebili temizliğinin ve bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Su sebillerinin düzenli olarak temizlenmesi büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde su sebili hazneleri içerisinde bakteriler üreyebilecek ve içilen suyun sağlık ile hijyeni olumsuz anlamda etkilenecektir. Tüm su sebillerinde, zaman içinde sudan kaynaklı koku ve tortular da oluşur. Gerek bu koku ve tortulardan kurtulmak, gerekse de bakterilerin üremesini engellemek için ideal olarak her 3 ayda bir su sebili temizliği yapılmalıdır. Temizlik işlemleri kullanıcılar tarafından da yapılabilecek olmasına rağmen, Uğur Soğutma yetkili servislerinden yardım istenmesi en doğrusudur. Zira servisler, bu iş için özel üretilmiş alet ve ekipmanlar kullanarak hem daha kısa sürede hem de daha verimli bir şekilde sebili temizleyebilmektedir.

Uğur Pratik İle Su Sebilini Kolayca Temizleyin

“Uğur Pratik” kategorisinde yer alan ürünlerden biri olan Temizlik ve Dezenfeksiyon kitleri ile kullanıcıların kendi temizliklerini gerçekleştirmeleri de mümkündür. Bu kitler Uğur Su Pınarı ürünleri ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmış olup; yumuşak metallere uygun, düşük köpüklü, klorlu ve silikatlıdır. Antibakteriyel ile birlikte kullanıldığında, kötü koku ve tortuları ortadan kaldıracak ve bakterilerin üremesini de engelleyecektir.

Kullanımı son derece basit ve pratiktir. İlk önce damacana çıkarılmalı ve musluklar açılarak su pınarı içerisinde su kalmadığından emin olunmalıdır. Daha sonra damacana içerisine 3 litre su doldurulmalı ve kit içeriği suya dökülmelidir. Su sebili bu halde en az 3 saat çalıştırılmalı ve her 1 saatte sıcak ve soğuk musluklardan ikişer bardak su çıkartılmalıdır. Süre dolunca, damacana çıkartılmalı ve musluklar açılarak sebilin yine boşaltılması sağlanmalıdır. Boş damacana, normal su ile yarısına dek doldurulup sebil üzerine yerleştirilmeli ve su tam olarak haznelere çekilene dek beklenmelidir. Bu su da (içilmeden) bir kez daha tamamen akıtıldıktan sonra, su sebili artık kokusuz ve tortusuz bir şekilde kullanılmaya hazırdır.